top of page

Har du prøvd Shinrin Yoku? Det har vi....

I dag våknet vi til en overskyet himmel. Offameii, og vi som i dag skulle på tur i skogen. Så vi pakket sekken med gode varme klær og dro av gårde til Drammen. For i dag skulle vi nemlig på noe som heter Skogbad eller Shinrin Yoku som det også heter. Alle trodde det var å bade i skogen, men nei da vi skal bade i skogens natur. Bade i følelser, inntrykk, lukter, lyder, åpne sansene våre og bade i det vi ser rundt oss.Skogen er for alle, tenk hvor heldige vi er!

Som barn gikk man ofte ut bare for å leke i skogen, og bare være i ett med alt. Leke at ett tre var ett fly, at ett lite område med steiner var hjemme ditt, og kanskje hadde man en usynlig familie der. Mose var kanskje mat, pinner bestikk, kreativiteten var uendelig. Og man tenker tilbake på dette som veldig gode tider. Naturen gjør noe med deg, og det føles godt.

Som voksen glemmer man litt hvor godt det egentlig er å gå ut i skogen for å bare leke seg litt. Bare gå å titte rundt seg, rolig og stille. Ta litt på trærne, snakke litt med seg selv. Dette er egentlig ganske viktig, fordi vi er faktisk mer i ett med naturen enn de fleste vet.

Så i dag fikk vi lov å være med Silje på en nydelig tur i Hamborgstrømskogen. Og heldige som vi var så begynte sola sakte men sikkert å titte frem, så sol skulle det bli . Jippi! Vi spaserte sakte til første invitasjon som var å lukke øynene og høre hva man hørte når man snudde seg rundt om 360* sakte. Deretter gikk ett snakke objekt rundt etterpå så vi skulle dele hva vi opplevde.Vi skulle etter det spasere noen meter, men vi skulle bruke 20 minutter på det, og vi skulle være stille/ ikke snakke sammen. Hvis vi ønsket å ta på noe, skulle vi gjøre det. Vi skulle gjøre det som føltes riktig der å da.

Vi subbet oss frem over, det var meget uvant å gå såååå sakte og stille. Nesten litt rart, men når vi kom igang så følte det egentlig ganske godt.

Vi la merke til ting vi absolutt ikke ville sett i ett daglig tempo. Når vi kom til ende punktet skjønte vi hvor viktig det er å ta seg tid, og faktisk puste. Vi reflekterte igjen med snakke objektet vi sendte rundt, og fortalte hva turen hadde gitt oss av opplevelser.

Neste invitasjon var å gå til ett tre å ta på det, kjenne på det, snakke til det, det som falt deg inn, og kjenne om det hadde noe å fortelle deg, eller om du kunne fortelle det noe. Dette er noe alle burde øve på ofte, for alle trær har sin historie som de ønsker å dele. Igjen skulle vi reflektere med ett snakke objekt.


Nest siste invitasjon var å finne en plass i skogen du ønsket å sette deg ned på, følte det var litt som å meditere. Også snakke objekt hva man følte der man satt på bakken, innimellom trær, mose og maur.


Livets vei!

Siste oppgaven delte vi oss i 2 grupper, vi skulle lage noe ut av det vi fant i skogen. Den ene gruppa hadde laget en bord dekor, og den andre hadde laget ti pi. Alle var vi enig i at det var veldig gøy å leke seg litt i skogen igjen. Noen av oss hadde ikke vært ordentlig i skogen på mange år.


Vi satt oss ned i ring en siste gang. Silje tok nå frem noe sunn hjembakst og snacks. Også hadde hun tatt med Chaga te. Chaga er en sjelden sopp, med masse antioksidanter i. Først smakte den litt rart, men etter noen slurker så var den faktisk veldig god. Absolutt å anbefale! Vi skulle viske noe vi ønsket eller ville si til en av tekoppene, også skulle det helles ut i naturen etterpå.


Bord dekorasjonen til den ene gruppen.

Vi koste oss med te, spiste litt, også avsluttet vi skogbadet med at alle klappet samtidig . Dette er noe alle burde prøve engang. Vi trenger en liten pause innimellom, og dette var en fin måte å gjøre det på, og samtidig lære en hel del samtidig.


188 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


photo lab
photo lab
Nov 18, 2020

Med temaet i bakhodet vil jeg dele bloggen min om hvordan jeg skal fotografere blomster riktig. Jeg forventer tilbakemelding da det er mye informasjon om dette emnet https://fixthephoto.com/flower-photography.html

Like
bottom of page