top of page

Petter Uteligger + Lyset i hverdagen = nye muligheter i NAV


I dag var Tina & Daniel så heldige, de fikk lov å være med Petter Uteligger (Nyquist) på mulighetskonferansen på Gardermoen. Clarion hotell. Dette er en konferanse for NAV ansatte i hele Norge. Vi var ikke der for hele konferansen, men for å være med å høre Petter sitt foredrag om hans 52 døgn på gata.

Vi ble hentet av Petter, og ut av bilen kom han « Hei,.......» Og som alltid en utrolig god varm klem <3 <3 <3.
Konklusjon, vi er ganske kule med solbriller :)

Vi kjørte av gårde, og i bilen kom vi i snakk om at han kunne ta ett bilde av oss og snakke litt om Lyset i hverdagen i foredraget. Det var egentlig ikke så mye ekstra tid, men det var vi enig i at det hadde vært supert å fått med det der. Litt om hvorfor Lyset i hverdagen er så bra og hvordan, og hva det har gjort med oss.


Vi kom frem og der møter vi en meget positiv og blid dame, Hege Fostervoll. Hun jobber i Nav og hadde ansvaret for konferansen. Utrolig kult å få dele meningene våre om Lyset i hverdagen med henne, og hun var helt enig at dette var viktig å få frem. Så vi stilte oss opp, og tok ett bilde, og la det inn i PowerPointen. Vi gikk inn i salen og ble fulgt til noen reservert plasser helt bakerst. Vi så utover og det var fullt av mennesker. Vi Spurte Hege hvor mange det var der i dag, 450 stykker svarte hun.

Petter virket ikke litt nervøs engang, det hadde vi vært. Han satte i gang, og alle var super interessert, han sier så mye som er så viktig som man kan ta med seg videre.
Følte nesten at vi var på den røde løper :)

Og det er vel litt meningen med at han er der også. Etter litt kom han til bildet av oss. « I dag har jeg med meg to fra Lyset i Hverdagen, ett prosjekt Ragnhild Guddal.....» Også pekte han på oss. «Dere må sjekke ut Facebook og Instagram for Lyset i Hverdagen..» og når han snakket om Lyset i Hverdagen, så var det så mange som tok opp notisblokka og skrev ned. Det var tydelig at dette vekket interesse.


Etter foredraget var ferdig så kom 3 damer fra Nav Tønsberg bort. De lurte så fælt på hva som gjorde Lyset i hverdagen så bra, kort hvordan Lyset i hverdagen oppstod, ja de lurte på litt av hvert. Og dette fordi at de faktisk har ett nesten likt prosjekt i Tønsberg. Men det er mer ett aktivitets hus, som også er åpent i helger. Men de også gjorde ting som bowling, utflukter, kino, ja litt andre ting enn det man har råd til selv eller får seg til å gjøre alene. Der også var det ett krav å være rus fri.


Vi satt oss i bilen hjemover, og herregud for en vellykket dag. Det er faktisk flere kommuner som har begynt å tenke litt ut av boksen sånn som Bærum kommune gjør, og det er så utrolig godt å høre. Fordi det fortjener de som har slitt, de fortjener å finne noe mer en det de har blitt møtt med hos NAV tidligere.

Og det kan faktisk hende at neste foredrag skal vi være med opp på scenen, og snakke litt om Lyset i hverdagen. Både sinnssykt kult, men også litt skummelt!

Vi avsluttet dagen med en tex burger. For en utrolig bra dag!


Takk til Petter som lot oss få være med, og vi gleder oss til neste gang!


Sammen klarer vi så mye mer!

275 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page